Monday, 17 March 2008


Peace adalah perkataan yang disukai semua orang, malahan ianya menjadi idaman setiap individu.Peace amat diperlukan oleh mereka yang serabut,celaru,huru hara,dizalimi dan ditindas.why?, sebab peace adalah lumrah yang telah di semat oleh Sang Pencipta ke dalam setiap benda yang hidup dimuka bumi sama ada binatang, tumbuhan dan juga manusia.

Sang pencipta juga menyematkan didalam setiap benda yang bernyawa ini akan kewujudan Sang pencipta,walau hebat alasan diberikan untuk menolak kewujudan Sang pencipta ini, di hati kecil setiap yang bernyawa ini tetap mengakui adanya Sang pencipta.

Lalu, Sang pencipta ini tidak membiarkan manusia terpinga-pinga mencari mana dia PEACE dan siapakah Sang pencipta ini, Sang pencipta mengutuskan beberapa perutasan dikalangan manusia, supaya mereka mudah untuk mempelajari,berbincang dan memahami apakah dia PEACE ini dan siapa Sang pencipta sebenarnya.....Siapakah perutusan ini,ermm meraka ialah:
  • Seluruh rasul-rasul.
  • Mereka yang menyambung ilmu yang diajar oleh rasul-rasul hingga ke penghabisan dunia.


0 comments:

 
  • Pihak kami mengalu2 kan bagi anda untuk mengongsikan artikel2 dan gambar disini dengan tujuan penyebaran. semoga kite sama2 mendapat pahala di atas penyebaran yang bermanfaat. ^^,